• De kwaliteit van onze mensen bepaald de kwaliteit van onze dienstverlening.

  • We beschikken over de vergunning van de AFM om wettelijke controles uit te voeren

Belastingadvies

Als accountantsorganisatie met relatief veel middelgrote relaties zijn wij meer dan gemiddeld op de hoogte van belastingzaken, waaronder de vennootschapsbelasting. Met relatief veel bouw- en aan de bouw gerelateerde relaties kunnen wij u ook begeleiden bij Ketenaansprakelijkheid, Inlenersaansprakelijkheid, Overdrachtsbelasting, Verleggingsregeling etc.

 

Onze verhouding met de belastingdiensten kwalificeren wij als zakelijk constructief. Voor diverse relaties zijn wij in het kader van Horizontaal Toezicht in constructief overleg met de belastingdienst om gezamenlijk met de relaties een tax framework op te zetten c.q. te optimaliseren.

Een gezonde fiscale tax planning, zowel voor de onderneming als voor de vermogende directeur grootaandeelhouder, zowel op nationaal als op internationaal niveau staat bij ons voorop.

De fiscale adviezen werken wij doorgaans zelfstandig uit. Voor (internationale) fiscale adviezen vragen wij frequent - in overleg met de ondernemer- een second opinion bij gespecialiseerde bureaus. De ervaring heeft geleerd dat deze werkwijze naast kostenbesparend ook de onafhankelijkheid ten goede komt. Deze werkwijze houdt eenieder scherp.

 

Wij zijn geabonneerd op diverse fiscale databases zodat wij actuele ontwikkelingen en jurisprudentie op de voet volgen.
Wij werken samen met een landelijk kantoor voor inleen van jonge bijna RA's, EDP audits o.a. door de heer Robert Johan van Soll IT. Robert heeft ruime ervaring opgedaan als IT-auditor door werkzaamheden waarvoor hij werd ingezet bij de controle van jaarrekeningen. Door zijn ervaring en technische achtergrond weet hij de vraagstukken vanuit de techniek goed naar de financiële audit te vertalen. Robert is docent bij het SRA waar hij o.a. de training 'IT in de mkb-controle' geeft. Daarnaast traint en coacht hij accountants on the job zodat zij de IT-audit effectief leren gebruiken in de controlepraktijk.
Tevens werken we samen met andere accountantskantoren die ons steeds vaker weten te vinden voor Audit Only dienstverlening.


Terug naar overzicht